5 tips Vanhier MKB accountants | adviseurs

Vanhier MKB accountants │ adviseurs heeft 5 handige ondernemerstips voor u op een rijtje gezet. Doe hier uw voordeel mee!

1.    Laat ook nu nog uw woning voordelig schilderen, stukadoren of isoleren met de 6% BTW-regeling. Bij een verbouwing van een bestaand huis wordt het btw-tarief op arbeidsloon weer 21%, maar het lage tarief van 6% geldt na 1 juli 2015 nog wel voor het schilderen, stukadoren of isoleren van woningen van twee jaar of ouder.

2.    Doe de contractencheck; vanaf 1 juli 2015 wordt het aantal tijdelijke arbeidscontracten dat u met een werknemer mag afsluiten verder beperkt. Dit is een gevolg van de Wet Werk en Zekerheid. Wilt u weten of u onder de nieuwe regels uw werknemer nog een nieuw tijdelijk contract mag aanbieden of alleen nog een vast contract, doe dan de contractencheck. De contractencheck is onderdeel van de campagne ‘Mijn werk en zekerheid’ van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en is te vinden op de website www.mijnwerkenzekerheid.nl.

3.    Let op; vanaf 1 januari 2016 gaan modelovereenkomsten de huidige Verklaring arbeidsrelatie (VAR) vervangen. Opdrachtgever en opdrachtnemer zijn dan gezamenlijk verantwoordelijk voor de fiscale kwalificatie van de arbeidsrelatie. Als opdrachtgever krijgt u dus een grotere verantwoordelijkheid dan nu bij de huidige VAR-systematiek.vanhier vakantie

4.    Altijd al de wens gehad om een eigen huis te (laten) ontwerpen? Vanaf 1 juli is het eenvoudiger voor particulieren om een huis op een vrije kavel te realiseren of een oud gebouw te transformeren naar een eigen woning. Minister Blok (Wonen en Rijksdienst) geeft eigenbouwers meer vrijheid bij het ontwerpen van de woning en om de hoogte van de plafonds of de omvang van badkamer of toilet te bepalen. Dit staat in het gewijzigde bouwbesluit dat per 1 juli van kracht is.

5.    Last but not least; gebruik je vakantie om nieuwe ideeën en inspiratie op te doen. Die paar weken zonder werk is een goed moment om bij te tanken.

Namens alle medewerkers Vanhier wensen wij u een ontspannen vakantieperiode toe. Mocht u vragen hebben naar aanleiding van deze tips, dan kunt u contact opnemen met Sabina Scholtens via sscholtens@vanhier.nl of via het telefoonnummer: 075 616 75 51.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>