Coalitiepartijen Zaanstad bekend

D66, PvdA, VVD, CDA , ChristenUnie en de Zaanse Onafhankelijke Groepering (ZOG) uit Zaanstad maakten woensdagavond 23 april bekend dat zij starten met de vorming van het nieuwe college van Zaanstad.

Op basis van de gesprekken van de afgelopen weken is dit een coalitie van partijen die elkaar inhoudelijk goed kunnen vinden en gezamenlijk verantwoordelijkheid willen nemen voor de zaken die op de gemeente afkomen. De breedte van de coalitie bestrijkt een groot deel van de verschillende geluiden in de raad, aldus Gemma Kwantes (D66) en Jeroen Olthof (PvdA).

In gesprek blijven
De poging om GroenLinks, ROSA of SP bij de formatie te betrekken, strandde op hun eis dat zij alleen samen in een college willen. De coalitie zoekt tijdens het komende formatieproces nadrukkelijk naar mogelijkheden om met andere partijen uit de Zaanse gemeenteraad in gesprek te blijven over het beleid voor de komende vier jaar.

Vaart in proces
De afgelopen weken is veel geïnvesteerd in gesprekken over de inhoud van een mogelijk akkoord en over de mogelijke samenstelling van een coalitie. De coalitie wil de vaart in het proces houden en medio mei een college presenteren.

 

Klik hier voor het originele bericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>