D66 en PvdA beraden zich over formatie

D66 en PvdA in de gemeente Zaanstad hebben vrijdag 18 april geconstateerd dat op dit moment nog geen uitsluitsel kan worden gegeven over met welke partijen de formatie kan worden gestart. De afgelopen weken is geïnvesteerd in gesprekken over de inhoud van een mogelijk akkoord en over de samenstelling van een coalitie.

Afgelopen week is aan zeven partijen gevraagd of ze zonder voorwaarden vooraf over de samenstelling van een mogelijke coalitie aan formatiebesprekingen zouden willen deelnemen. Op basis van de reacties achtten D66 en PvdA dat een coalitie met VVD, ROSA, GroenLinks en CDA kansrijk zou zijn. Vrijdag bleek dat ROSA en GroenLinks toch vasthielden aan een college over links samen met de SP.

D66 en PvdA zijn erg teleurgesteld over de opstelling van deze partijen. Zij beraden zich nu over de te nemen stappen.

Via onderstaande link kunt u de voortgangsbrief over de coalitievorming lezen die Gemma Kwantes (D66) en Jeroen Olthof (PvdA) hebben verstuurd aan de lijsttrekkers van de partijen in de gemeenteraad:

Gepubliceerd vanaf 18-04-2014 17:17

 

Klik hier voor het originele bericht.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>