Einde betaald parkeren buiten Zaandam

In de winkelgebieden in Zaandijk, Koog aan de Zaan, Krommenie en Wormerveer hoeven automobilisten niet langer te betalen om te parkeren. Deze week is begonnen met de aanleg en inrichting van zogenoemde blauwe zones. De parkeerautomaten zijn eind vorige week buiten werking gesteld.

Het afschaffen van het betaald parkeren is een afspraak die de coalitiepartijen in de gemeenteraad hebben gemaakt in het coalitieakkoord. ‘De inzet is dat mensen makkelijker even snel een boodschap kunnen doen’, zegt wethouder Addy Verschuren. De aanleg van de blauwe zones duurt een week: vanaf zaterdag 8 november is het gebruik van een parkeerschijf verplicht.

De blauwe zones kunt u herkennen door de borden langs de grens en de blauwe markering langs de betreffende parkeervakken. In zo’n zone mag u van maandag tot en met zaterdag tussen 09.00 en 19.00 uur maximaal twee uur geparkeerd staan. De aanvangstijd geeft u vooraf aan op een blauwe schijf. Meer informatie vindt u op deze website, zoekterm: blauwe zones.

einde betaald parkeren

Afgelopen vrijdag zijn de parkeerautomaten in de winkelgebieden buiten Zaandam buiten werking gesteld (foto: Mike Bink)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>