40.000 euro voor uw Zaanse idee!

Coöperatieve elevator pitch

rabobank pitch 2 Rabobank Zaanstreek keert via het coöperatiefonds een deel van de winst uit aan projecten in de Zaanstreek. Graag willen ze het coöperatiefonds een extra impuls geven. Daarom stelt de Rabobank dit jaar 40.000 euro beschikbaar voor een duurzaam, maatschappelijk en innovatief idee binnen de Zaanstreek. Dit project moet aan een aantal belangrijke criteria voldoen:

  • een algemeen maatschappelijk belang dienen
  • van toegevoegde waarde zijn voor de Zaanstreek
  • in de Zaanstreek plaatsvinden
  • duurzaam zijn
  • innovatief zijn

Kortom, er moet duidelijk sprake zijn van een zichtbare toegevoegde waarde voor de Zaanstreek door duurzaam te investeren met het oog op de toekomst, waarbij een algemeen maatschappelijk belang wordt gediend.

Werkwijze

De Rabobanrabobank pitch 1k geeft aanvragers de kans hun project persoonlijk te presenteren. Dit is een mooie kans voor u als aanvrager om uw enthousiasme over uw project te delen en over te brengen met een “coöperatieve elevator pitch”!

De pitch houdt u in eerste instantie voor de vakjury (het fondsbestuur coöperatiefonds). De vakjury maakt een voorselectie van in totaal drie aanvragers.

Behoort u tot deze drie kandidaten, dan krijgt u een tweede kans om te pitchen. Deze tweede ronde is voor de leden van de Rabobank bij de centrale ledenbijeenkomst op 19 november 2014. De aanwezige leden kiezen via stemming het winnende project.

Het uit te keren bedrag is inclusief BTW. De eventuele heffing van schenkingsrecht is een aangelegenheid van de aanvrager en kan niet op de Rabobank worden verhaald. Dit geldt ook voor eventuele andere fiscale verplichtingen die de aanvrager moet voldoen. Voor meer informatie verwijzen we u naar de website van de Belastingdienst.

Aanvraag indienen

Vóór 15 oktober 2014 kunt u een verzoek indienen om te komen pitchen voor de vakjury. Dit verzoek dient te bestaan uit een plan, waarin de genoemde vijf voorwaarden worden onderbouwd en gemotiveerd. Duidelijk moet blijken waarom uw plan een innovatief idee is voor een duurzame Zaanstreek en dat het algemeen maatschappelijk belang met uw project wordt gediend. Tevens is het plan voorzien van een sluitende begroting.

Uw aanvraag kunt u per e-mail indienen via communicatie@zaanstreek.rabobank.nl ter attentie van Lya de Hulster, adviseur Coöperatie bij Rabobank Zaanstreek. Voor vragen/opmerkingen is Lya ook telefonisch bereikbaar via (075) 890 35 82.

De Rabobank ziet uw aanvraag graag tegemoet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>