Enquête AED – graag uw hulp

Geachte ondernemer,

Lokale politieke partij Democratisch Zaanstad vraagt uw hulp!

Democratisch Zaanstad vindt het belangrijk dat de stad veilig is, veilig in veel opzichten. Wellicht heeft u al eens gehoord van een ‘hartveilige gemeente’. Zaanstad is aangesloten bij HartVeiligWonen. Dit betekent dat er een reanimatie-oproep-systeem is. Wanneer bij 112 een melding van reanimatie binnenkomt, schakelt 112 naast de ambulancedienst, ook de burgerhulpverleners in.

Om goede hulp bij een reanimatie te garanderen zijn er 6-minuten-zones nodig. In een 6- minutenzone is hulp bij een hartstilstand geregeld: binnen 6 minuten.

In een goede zone zijn er:

  • Voldoende AED’s beschikbaar
  • Burgerhulpverleners oproepbaar, die direct kunnen reanimeren en de AED halen
  • Geïnformeerde mensen: iedereen weet hoe het werkt
  • en dat alles werkt binnen 6 minuten.

In onder andere Alkmaar is gebleken dat 6-minuten-zones samen met ondernemers sneller te realiseren zijn. Momenteel is de 6-minuten-zone in Zaanstad (nog) niet goed geregeld. Om deze reden zet Democratisch Zaanstad een enquête uit onder ondernemers. Wij willen onderzoeken of de ondernemers in Zaanstad bereid zijn hier aan mee te werken en wat zij hiervoor terug willen krijgen.

Wij hopen op uw medewerking en verzoeken u de enquête in te vullen!
Hartelijke groet,
Jos Kerkhoven,
Fractielid Democratisch Zaanstad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>