Februari | 5 tips Vanhier Accountants | Adviseurs

Vanhier accountants │ adviseurs heeft 5 handige ondernemerstips voor u op een rijtje gezet. Doe hier uw voordeel mee!

Tip 1: De VAR verdwijnt definitief. Van 1 april 2016 tot 1 januari 2017 is de implementatiefase. In die periode krijgen ondernemingen de tijd om hun werkwijze aan te passen. De Belastingdienst heeft dan ook een terughoudend handhavingsbeleid. U heeft wel een inspanningsverplichting!

groen_beleggenTip 2: Milieuvriendelijk investeren wordt beloond. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft 271 innovatieve en milieuvriendelijke investeringen gepubliceerd waarmee u in aanmerking komt voor de Milieu-Investeringsaftrek (MIA) of de VAMIL (Willekeurige afschrijving milieu-investeringen). Kijk op www.rvo.nl .

Tip 3: DGA? Dan zijn er strenge regels voor een belastingvrije vergoeding voor een werkruimte in de eigen woning.

Tip 4: Leent u regelmatig personeel in? Het doen van de WAADI-check voorkomt hoge boetes. Met de check voorkomt u dat u zaken doet met iemand die niet staat geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt.

Tip 5: Crowdfunding? Let op de BTW! Het is afhankelijk van de vraag of degene die de bijdrage stort een tegenprestatie, zoals een dienst of product, daarvoor ontvangt.

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van deze tips, dan kunt u contact opnemen met Sabina Scholtens via sscholtens@vanhier.nl of via het telefoonnummer: 075 616 75 51.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>