Groot onderhoud N516 Thorbeckeweg Zaanstad

In januari 2017 starten de werkzaamheden aan de Thorbeckeweg. De weg zal opgeknapt moeten worden, dus de taak aan de diverse (ondernemers)verenigingen de leden zoveel mogelijk te informeren en betrokken te worden in het proces door de gemeente Zaanstad en Provincie NH.

ZON, Belangenvereniging Achtersluispolder, Business Network Zaandelta en Klankbordgroep Poelenburg zijn in gesprek met gemeente en Provincie om zoveel mogelijk informatie te vergaren en inspraak te verkrijgen.

Aanbesteding en gunning
Eind juli wordt bekend welke aannemer het werk mag uitvoeren. In de beoordeling wordt zwaar meegenomen dat de aannemer de communicatie rond het project goed in orde maakt. Ook de manier waarop de doorstroming wordt aangepakt komt op het bordje van de aannemer.

Voorlichting
In juli en augustus worden informatiebijeenkomsten georganiseerd.

Hinderbeperking en vervanging duiker
De aannemer moet ervoor zorgen dat voor elke rijrichting een rijstrook open is. In een aantal weekenden zal de weg zelfs helemaal dicht gaan, ook de wegkruisingen, dit is niet te vermijden. Mede door een duiker die vervangen moet worden. De Noorderij en –zeedijk zal niet gebruikt worden als alternatieve route. De weg is hiervoor niet geschikt.

Voorgenomen wijzigingen:

  • Matrixborden die aangeven waarom er een vertraging is. Dit werkt positief op de weggebruikers.
  • Er is nu al een proeffase van de afstemming van de verkeerslichten.
  • Verbreden van kruisingen.
  • Rekening houden met komst IKEA.

De Provincie staat open voor tips of “houd rekening met”-opmerkingen voor de uitvoering/fasering van het werk.

Meer informatie over het project kunt u hier vinden.

Hier vindt u een overzicht met de werkzaamheden en wijzigingen.

Vragen of opmerkingen kunt u richten aan secretariaat@zonvooru.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>