Invoering van terugkeerpremie Ziektewet per 1 januari 2015

Per 1 januari 2015 gaat een nieuwe regeling in die voorziet in een terugkeerpremie Ziektewet (ZW) voor werkgevers die na een periode van eigenrisicodragerschap ZW terugkeren naar de publieke verzekeraar UWV.

Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft dit voornemen onlangs aangekondigd. Reden voor de invoering is dat bij terugkeer naar het publieke stelsel een werkgever in de eerste jaren na terugkeer geen kostendekkende ZW-premie betaalt.

Wat betekent dit voor de potentiële terugkeerder?
De ZW kent twee vaste overstapmomenten: 1 januari en 1 juli. Een grote werkgever die na twee jaar van eigenrisicodragerschap ZW terugkeert naar het UWV betaalt momenteel de minimumpremie (0,14% in 2014), terwijl direct na terugkeer al ZW-uitkeringen kunnen ontstaan die ten laste van het UWV komen. Als de terugkeerpremieregeling ZW per 1 januari 2015 een feit is, moet een nieuwe berekening worden gemaakt om te kunnen vaststellen waar het omslagpunt ligt om eigenrisicodrager te blijven of terug te keren. Momenteel is nog geen informatie voorhanden over de hoogte van de terugkeerpremie ZW.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>