Krapte arbeidsmarkt steeds groter, werving vooral via vacatureteksten

In september zette de WW-daling in de Noord-Hollandse regio’s verder door. In Noord-Holland Noord werden in september 8.929 WW-uitkeringen verstrekt. Dat waren er 156 minder dan in augustus. In Zuid-Kennemerland en IJmond was de daling 89 (naar 5.485 uitkeringen) en in Zaanstreek-Waterland werden 5.070 uitkeringen verstrekt (daling van 72).

Het aantal werkzoekenden neemt dus verder af, terwijl het aantal vacatures toeneemt. Voor werkgevers is het daarom steeds lastiger om geschikt personeel te vinden. In Noord-Holland Noord zijn er afgelopen kwartaal 20.000 vacatures ontstaan, een stijging van 30%. Voor de meeste werkgevers (82%) geldt nog steeds dat zij voornamelijk werven door het verspreiden van vacatureteksten. Dit blijkt uit het UWV-rapport ‘Hoe werven werkgevers?’.

Werving vooral online
Hoewel vacatureteksten nog steeds in printmedia te vinden zijn, worden ze tegenwoordig toch vooral online gedeeld. Het belangrijkste online kanaal is de eigen website van de werkgever. Bij bijna de helft van de vacatures is dat zelfs de enige wervingsmethode. Voor creatieve- en taalkundige functies worden vacatureteksten het meest ingezet: in 95% van de gevallen. Bij de agrarische beroepen komt het gebruik van vacatureteksten het minst voor.

Netwerk
Als werkgevers zelf kandidaten benaderen is dat meestal via eigen personeel (68%), relaties (66%) en via sociale media (56%). Onder sociale media wordt Facebook het meest ingezet bij werving, zeker als het gaat om vacatures op middelbaar en lager niveau. Voor functies waarbij een hoge opleiding wordt gevraagd, wordt LinkedIn vaker ingezet. Agrarische werkgevers benaderen het meest van alle werkgevers de kandidaten zelf, zij doen dat bij meer dan de helft van alle vacatures.

Werving uitbesteden
Bij minder dan één op de tien vacatures wordt de werving geheel aan een externe organisatie uitbesteed. Vaker komt het voor dat er op deze wijze geworven wordt in combinatie met een eigen vacaturetekst. Daarnaast ziet UWV dat een op de vijf werkgevers personeel aanneemt zonder vacatureteksten en externe werving. Met name in de horeca en in vervoer en opslag komt dit veelvuldig voor. Mensen bieden zich dan spontaan aan of we zien dat werknemers binnen het bedrijf doorstromen, bijvoorbeeld na een stage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>