Omscholingsmarkt Zaandam: loopbaankansen in een ander beroep

Op donderdag 31 mei vindt in het Bakery Institute in Zaandam een omscholingsmarkt plaats. Op de markt kunnen werkzoekenden terecht die hun loopbaan in een andere functie willen voortzetten.

Op de omscholingsmarkt staan 23 standhouders (intermediairs, opleiders en werkgevers) met scholings- en leerwerktrajecten voor beroepen in sectoren met (grote) personeelstekorten. Werkzoekenden die hun loopbaan een andere wending willen geven kunnen zich hier laten informeren. Er is aanbod in onder andere de sectoren bouw, techniek, transport en logistiek, horeca en groenvoorziening.

Nieuwe functie
De omscholingsmarkt biedt kansen voor werkzoekenden die een nieuwe functie ambiëren, bijvoorbeeld omdat de kans op werk in hun vorige beroep klein is. Dat geldt bijvoorbeeld voor medewerkers uit de financiële dienstverlening en secretaresses. Op de omscholingsmarkt ontmoeten bezoekers werkgevers die willen investeren in kandidaten. Dat kan variëren van een inwerkprogramma tot een cursus of bbl-opleiding.

Oriënteren
De markt is een initiatief van het regionale WerkgeversServicepunt en het Leerwerkloket in Zaanstreek-Waterland. Belangstellenden kunnen de markt op donderdag 31 mei van 9.30 tot 12.30 uur bezoeken. De omscholingsmarkt wordt gehouden op het Bakery Institute, Westzijde 170c in Zaandam. Wie zich alvast wil oriënteren op carrièremogelijkheden in een ander beroep kan ook kijken op werk.nl voor overstapberoepen of op lerenenwerkenzw.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>