Sluiting Velsertunnel

Komende twee weken nachtelijk afsluitingen en wegwerkzaamheden bij Velsertunnel.

Rijkswaterstaat voert van 14 tot en met 18 september en van 21 tot en met 25 september van 20.00 uur ’s avonds tot en met 05.00 uur ’s nachts werkzaamheden uit aan de Velsertunnel. Verkeer richting Haarlem kan in deze weken geen gebruik maken van de Velsertunnel. Voor verkeer richting Beverwijk is er steeds één tunnelbuis beschikbaar. Van 21 tot en met 25 september vinder er naast werkzaamheden aan de tunnel ook weg werkzaamheden plaats tussen knooppunt Beverwijk en de afrit IJmuiden. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd.

Voorbereidingen op sluiting 2016

De werkzaamheden vinden plaats ter voorbereiding op de renovatie van de Velsertunnel in april 2016. De weg krijgt een nieuwe asfaltlaag en vangrail. Ook zijn er asfaltwerkzaamheden bij knooppunt Beverwijk. In de Velsertunnel worden de ruimtes naast de verkeersbuizen leeggehaald, schoongemaakt en krijgen goten voor de toekomstige installaties.

Omleidingen

Tijdens de afsluitingen en wegwerkzaamheden wordt het verkeer omgeleid. Automobilisten richting Haarlem worden geadviseerd om te rijden via de calamiteitenbogen en de Wijkertunnel (A9). Verkeer in de richting Beverwijk en Wijk aan Zee wordt omgeleid over de A9 en kan via afslag Beverwijk de weg vervolgen.

Hinder
Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd. Ook kunnen de werkzaamheden enige geluidsoverlast veroorzaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>