Tips MKB accountants | adviseurs Vanhier juli 2014

MKB accountants │ adviseurs Vanhier heeft zoals iedere maand 5 handige fiscale en financiële tips voor u op een rijtje gezet. Doe hier uw voordeel mee!

  • foto vakantie 2Tip 1: Koop een fiets. Veel werkgevers doen al jaren mee aan het fietsenplan. Je kunt dan via je bedrijf een (elektrische) fiets kopen met een gemiddeld belastingvoordeel van zo’n 40%. Voorwaarde is wel dat je meestal op de fiets naar het werk gaat. De kans bestaat dat 2014 het laatste jaar is waarin je kunt profiteren van deze regeling. Alle werkgevers moeten namelijk uiterlijk in 2015 de nieuwe zogeheten ‘werkkostenregeling’ invoeren. Vanaf dan wordt het vaak een duur grapje voor de werkgever om het fietsenplan in stand te houden. Maak daarom gebruik van het plan zolang het nog kan.
  • Tip 2: Schenken (aan kind(eren)) voor eigen woning.  Tot en met 31 december 2014 mag je belastingvrij een bedrag van €100.000 schenken voor de eigen woning. Vanaf 2015 is deze mogelijkheid er niet meer. Dan mag je je kinderen per jaar maximaal ongeveer €5000 schenken belastingvrij. Voor kinderen van 18 tot 40 geldt dan dat je onder voorwaarden eenmalig iets meer dan €50.000 belastingvrij mag schenken voor hun eigen huis of ongeveer €25.000 voor iets anders.
  • Tip 3: Vergeet de fiscus niet bij uw WK-pool. Wordt er bij u ook een WK-pool georganiseerd, denk er dan wel aan dat u kansspelbelasting moet afdragen als de waarde van het totaal aan prijzen van de WK-pool hoger is dan € 454.
  • Tip 4: Zorg voor een goed debiteurenbeheer. Slecht betalende debiteuren kosten ondernemers veel tijd en geld. Zeker in economisch zware tijden vormen wanbetalers een serieuze bedreiging voor de cashflow binnen je bedrijf. Zorg daarom voor een goed georganiseerd debiteurenbeheer zodat je zeker weet dat facturen op tijd betaald worden.
  • Tip 5: Activeer uw betaalpassen via uw bank indien u buiten Europa op vakantie gaat. Helaas komt het steeds vaker voor dat criminelen geld opnemen met gestolen gegevens van betaalpassen. Meestal misbruiken zij de gegevens buiten Europa. Banken hebben daarom betaalpassen standaard op Europa ingesteld.

 

Fijne zomer!
Sabina Scholtens-Reek
MKB accountants | adviseurs Vanhier
sscholtens@vanhier.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>