Tweede Kamerlid Pieter Heerma op bezoek in de Achtersluispolder

Vandaag was Tweede Kamerlid Pieter Heerma te gast in de Achtersluispolder. Bij Schoehuijs Bandenservice heeft het BIA bestuur de delegatie ontvangen. Projectgroep Maak.Zaanstad presenteerde de verkenningspatrouille naar de transformatieplannen voor gecombineerd wonen en werken.

IMG_8631Voorzitter Peter Bottelier heeft de heer Heerma duidelijk gemaakt dat de ondernemers positief staan in het uitwerken en verder ontwikkelen van de plannen. Zeer veel kansen worden er gezien en de zorg gaat uit naar het voortrekken van de bereikbaarheid en aansluiting met Amsterdam Noord. Zodra dit in het voortraject gerealiseerd kan worden, zal de Achtersluispolder een grote aantrekkingskracht krijgen voor nieuwe bewoners. Volgens Dolf de Roeck is het havenrijke gebied een prachtige plek om te wonen. Er zijn geweldige jachtbouwers actief en wie wil er nou niet zon mooi jacht in zijn achtertuin die meer als 2 miljoen per strekkende meter kost (al is hij van een ander). Door een goede samenwerking tussen de ondernemers en diverse overheden zal de Achtersluispolder weer als landelijk pilot project een goed voorbeeld zijn voor andere regio’s, zoals zij ook met de revitalisering 10 jaar geleden eet voorbeeld gaven aan de rest van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>