Twiskemolen 40 jaar draaiend


ZON

 

Dit jaar is het 40 jaar gelden dat de monumentale poldermolen en tevens gemaal de Twiskemolen, officieel in gebruik is genomen op zijn huidige locatie; IN Het Twiske, precies op de grens tussen Oostzaan en Landsmeer. Op 10 mei (tijdens Nationale Molendag) willen wij dit vieren met diverse activiteiten voor jong en oud.

De hoofdthema’s:

  • kinderen kunnen gratis vliegers en windmolentjes maken onder professionele begeleiding.
  • via de media zal aan iedereen in de regio gevraagd worden op deze feestelijke dag en de lucht rondom de molen te kleuren met dansende vliegers.
  • alle zeilboten van een nabij gelegen zeilvereniging zullen de hele dag passagiers meenemen op het water rondom de molen.
  • kinderen mogen in grote bubbleballs het water bewandelen.
  • een hooibaal stapelwedstrijd voor volwassenen zorgt de hele dag voor ludieke spanning.
  • en natuurlijk is er open erf en kan de molen bezocht worden.

Wij Marijke en Marcel Koop bewonen en beheren op vrijwillige basis de ruim 440 jaar oude poldermolen. Op 10 mei zullen vele tientallen vrijwilligers meehelpen om de activiteiten te begeleiden. Ondanks alle vrijwilligheid komen wij er niet onderuit dat er kosten zijn verbonden aan de feestdag. Het feest is begroot op 5500,- euro.

Het Recreatieschap Twiske-Waterland, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en dance-organisatie Welcome To The Future  sponseren met verhoudingsgewijs grote bedragen. Toch komen wij nog 2000,- tekort. Graag, heel graag willen wij het feest laagdrempelig houden en geen kosten doorrekenen (voor bijvoorbeeld het maken van een vlieger). Als bijvoorbeeld acht bedrijven elk 250,- euro sponseren kan het feest volgens onze planning doorgang vinden. Dat zou echt geweldig zijn. Een lagere bijdrage is uiteraard ook zeer welkom.

Voorafgaand aan de lustrumdag zullen 2 scholen in Oostzaan en 2 scholen in Landsmeer elk een molenzeil gaan beschilderen met het thema Water, Land en Dijken. De molenzeilen zullen op de feestelijke dag voor het eerst de poldermolen sieren (en vervolgens op feestdagen de komende jaren). Burgemeester A. Nienhuis  van Landsmeer en R. Meerhof van Oostzaan zullen gezamenlijk de feestdag openen.

Met vriendelijke groet,
Marijke en Marcel Koop,
bewoners en beheerders van de Twiskemolen.

06-22141353

http://www.twiskemolen.nl/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>