Vijf ton naar voedselindustrie Zaanstad

Minister Bussemaker van onderwijs, cultuur en wetenschap heeft een subsidieaanvraag van 500.000 euro toegewezen aan opleidingen in de voedselprocesindustrie in de Zaanstreek. Met het geld geeft het ministerie een belangrijke impuls aan deze vergrijzende sector.

De subsidieaanvraag werd ingediend door het Regiocollege, de Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Zaanstad, en Stichting Food & Proces Tech Campus (FPTC), een samenwerkingsverband van 16 bedrijven in de voedselindustrie.

Volgens deze bedrijven is er veel behoefte aan gekwalificeerde arbeidskrachten, maar is het aantal leerlingen dat voor een opleiding in de procesindustie kiest te beperkt.

Aan het Regiocollege ging eerder dit jaar al de mbo 2-opleiding tot food-operator van start. Met de nieuwe fondsen kan de opleiding worden uitgebreid naar alle mbo-niveaus, worden praktijklocaties voor die opleidingen gebouwd, en worden lessen ontwikkeld om vmbo-leerlingen te interesseren voor het vak.

 

Bron: NHD.nl Door Daniel Verheij 2-9-2014, 20:00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>