VNZP | Zaanse Zakenvrouw 2015

De zesde editie van de verkiezingen van Beste Zaanse Zakenvrouw van het jaar is op 25 maart 2015. Ondernemende vrouwen die een succesvol bedrijf leiden, kunnen zich tot 15 januari aanmelden als kandidaat. U kunt ook een geschikte kandidaat nomineren. Zij hoeft geen lid te zijn van het Vrouwennetwerk Zaanstad Plus (VNZP).

Het VNZP brengt ambitieuze vrouwen uit de Zaanstreek en omgeving met elkaar in contact. Het netwerk streeft ernaar zelfstandig vrouwelijk ondernemerschap te stimuleren en te ondersteunen. Voorzitter Ingrid Bakker: ‘Door de verkiezingen krijgen we een goed beeld welke succesvolle zakenvrouwen een waardevolle bijdrage leveren aan een gezond economisch klimaat. Via de verkiezingen geven we vrouwelijk ondernemerschap een impuls en laten we zien hoeveel talent hier aanwezig is. Uit ervaring weten we dat de verkiezingen veel publiciteit oplevert voor de genomineerden en de winnaars.’

Er is een categorie Beste Zaanse Zakenvrouw met personeel en een categorie zonder personeel. Voor beide categorieën geldt dat de kandidaat voor eigen rekening en risico een onderneming leidt die minimaal drie jaar bestaat en het laatste jaar winstgevend was. De kandidaat dient minimaal 1225 uur per jaar in de onderneming, die gevestigd is in de regio 075, te werken. Kent u ondernemende zakenvrouwen met of zonder personeel die in aanmerking komen? Attendeer ze op de verkiezingen en motiveer haar om zich aan te melden. U kunt ook een persoonlijke motivatie voor een succesvolle kandidaat naar ingid@inmeba.nl sturen.

Kandidaten kunnen zich tot 15 januari aanmelden via het vragenformulier op www.vnzp.nl. De vakjury krijgt zo een goed beeld over de omzet, de toekomstverwachting, de visie op ondernemen en de samenwerking met andere bedrijven in de Zaanstreek.

De vakjury bestaat uit twee deskundige Zaanse zakenvrouwen en twee zakenmannen per categorie. Er zijn verschillende rondes, waarbij ondermeer het bedrijf wordt bezocht. Eind februari worden de drie genomineerden per categorie bekendgemaakt en komt de filmmaker Steven Geldof bij het bedrijf of de fotograaf bij de onderneming zonder personeel langs. De bedrijfsfilms en foto’s worden tijdens de uitreiking getoond.

De winnaars van de titel Beste Zaanse Zakenvrouw met en zonder personeel worden op 25 maart bekendgemaakt door burgemeester Geke Faber. Er is ook een publieksprijs want iedereen kan meestemmen.

In het Zaantheater zal voorzitter Barbara Visser (Tweede Kamerlid VVD, voorheen oud-wethouder Zaanstad) zorgen voor een boeiende avond. De winnaars van de laatste verkiezingen, Ursula Schouten van Imsus bv, bureau voor interim-management, coaching en advies en Inge Zaagsma van New Cakes/De leukste taartenshop – Beste Zaanse Zakenvrouw met personeel – vertellen die avond over het succes van hun bedrijf. En wat de prijs voor hun bedrijf heeft betekend. Natuurlijk zullen ook de genomineerden die avond op het podium vertellen wat hun bedrijf zo bijzonder en succesvol maakt.

Op www.vnzp.nl leest u meer informatie over de procedure, de vakjury en de prijswinnaars van voorgaande jaren.

 

Inge Zaagsma

Inge Zaagsma van New Cakes/De leukste taartenshop – Beste Zaanse Zakenvrouw met personeel – zal vertellen over het succes van haar bedrijf.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>