Werkgevers kunnen scholingsvoucher aanvragen

Werkgevers in Zaanstad kunnen vanaf 1 juli een scholingsvoucher aanvragen. Dit is een geldbedrag dat zij kunnen gebruiken om een nieuwe werknemer voorafgaand aan een (tijdelijk) dienstverband kort en gericht te scholen.

Om in aanmerking te komen voor deze subsidie moet de werkgever een werkzoekende met een WWB-uitkering (bijstandsuitkering) in dienst nemen of een werkervaringsplaats bieden van minimaal zes maanden.

Voorwaarden

De hoogte van de voucher is maximaal € 5.000,- bij het aangaan van een arbeidsovereenkomst van een jaar en 32 uur per week. De subsidie wordt naar rato van de lengte en duur van het dienstverband vastgesteld. Het geld moet de werkgever echt besteden aan scholing, een cursus, of training on the job. Voordat het dienstverband ingaat, worden hierover met de gemeente afspraken gemaakt.

Meer informatie

Meer informatie over de scholingsvoucher en het aanvraagformulier kunt u vinden op www.zaanstad.nl, zoekterm: scholingsvoucher. Voor vragen kunt u contact opnemen met de gemeente Zaanstad, via tel. 14075 of via het mailadres matchingsunit@zaanstad.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>