Centrum zaanstad

Winkeliers centrum Zaandam vormen Bedrijveninvesteringszone

Winkeliers in het centrum van Zaandam verenigen zich vanaf volgend jaar in een Bedrijveninvesteringszone (Biz).

De BIZ lijkt op het ondernemersfonds dat twee jaar geleden in de aanloop al sneuvelde. BIZ richt zich ook op voorzieningen waar ondernemers samen baat bij hebben en het is verplicht om mee te betalen.

Het verschil met het ondernemersfonds is dat het om een afgebakend gebied gaat en dat het fonds zich beperkt tot winkels.

De gemeenteraad is blij met de oprichting van de eerste BIZ in Zaanstad en hoopt op meer. Waar de raadsleden vooral blij van worden is dat het de ondernemers zelf zijn die nu het initiatief nemen.

Sommige raadsleden willen wel dat de Zuiddijk en Klauwershoek mee mogen doen in de BIZ.

Dat het fonds er komt, staat nog niet vast. De formule van BIZ wordt in tal van steden toegepast en een voorwaarde is dat een ruime meerderheid van de winkeliers er voor kiest. Zij gaan daar in september over stemmen. Twee derde van hen moet voor zijn.

Zijn de ondernemers in het Zaandamse centrum het eens, dan regelt de gemeente Zaanstad het innen van hun bijdrage. De hoogte daarvan is gekoppeld aan de ozb.

De grootste winkels betalen duizend euro per jaar, de allerkleinste kunnen voor 250 euro meedoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>