Wanneer een kind een jaar of drie oud is, is het aan te raden om te kijken voor een kinderfiets. Hoe eerder je kind leert fietsen hoe eerder hij zelfstandig op pad kan gaan. Daarnaast is het ook erg goed voor de ontwikkeling van een kind om op jonge leeftijd zulke motorische activiteiten te leren. Om ervoor te zorgen dat je kind zo snel en zo goed mogelijk leert fietsen, is het belangrijk dat je zorgt voor een stabiele kinder fiets. In dit artikel geven we enkele tips die je kunt gebruiken bij het kopen van een kinderfiets.

 

Kies een betrouwbaar merk

Om er zeker van te zijn dat je kind straks veilig gebruik kan maken van een fiets, is het belangrijk om op zoek te gaan naar een betrouwbaar merk. Ontdek via het internet welke merken het beste score qua kinderfietsen. Kijk vervolgens wat voor fietsen zij momenteel in het assortiment hebben. Bepaal vervolgens je budget en maak een lijstje van fietsen die passen binnen het budget. Daarnaast zou je eventueel ook nog kunnen kijken of er nette tweedehandse fietsen beschikbaar zijn. In veel gevallen zijn deze fietsen nog in zeer goede staat en kun je ze voor een hoop minder geld krijgen. 

 

Koop een fiets die past bij de grootte van je kind

Bij het kiezen van een fiets is het ook belangrijk dat je rekening houdt met de grootte van je kind. Een te grote fiets is namelijk zeer onprettig en het is zonde als je een fiets koopt die aan de kleine kant is. Een kind groeit zoals je weet zeer snel en het zou zonde zijn als je kind over enkele maanden geen gebruik meer kan maken van de fiets. Het is daarom meestal verstandig om samen met je kind naar de fietsenwinkel te gaan. Vraag hier om advies en kies vervolgens een kinderfiets die perfect aansluit bij de situatie. 

Mocht je het aankoopbedrag niet in één keer kunnen betalen dan is het in veel gevallen mogelijk om het bedrag in termijnen te betalen. Houd er rekening mee dat er rente voor deze ‘lening’ gerekend kan worden. Onderzoek vooraf of jij rente dient te betalen over deze lening en voorkom dat je voor verrassingen komt te staan. Het is daarom verstandiger om de volledige aanschafprijs van een kinderfiets in een keer te voldoen. 

 

Je kan misschien ook genieten van: