De meeste Nederlanders gaan regelmatig op stap naar een grote stad binnen het Europese continent. Voor een paar tientjes vlieg je gemakkelijk naar een tal van locaties, waarvan de één net iets meer te bieden heeft dan de ander. Veel populaire bestemmingen kenmerken zich door een breed scala aan faciliteiten. Iedereen weet dat de populaire bestemmingen aan alle eisen voldoen waar ze naar op zoek zijn. Parijs en Barcelona zijn bijvoorbeeld bij uitstek zeer geschikte steden om naartoe te reizen. Maar wist je dat Istanbul een net zo geschikte locatie is voor je citytrip?

Retourtje naar de Bosporus

Een vlucht naar Istanbul duurt ongeveer drie uur. Dit is niet veel langer dan een vlucht naar Barcelona, waar je ongeveer twee uur over doet. Zeker gezien de huidige wachttijden op de luchthavens, is dat ene uurtje extra vliegen zeker de moeite waard voor het bezoeken van een unieke locatie. De stad Istanbul heeft alles wat je zou verwachten van een grote Europese metropool, plus nog vele extra’s die kenmerkend zijn voor het oosterse karakter. De stad heeft een belangrijke historische waarde en speelde een belangrijke rol in het Romeinse rijk. De stad werd door de Romeinse keizer Constantijn de Grote zelfs omgedoopt tot “Nieuw Rome”. De stad bevind zich geografisch gezien ook op een zeer interessante locatie. De stad bevind zich deels in Europa en deels in Azië. De scheiding tussen deze twee continenten is de Bosporus. Dit is een natuurlijke zeestraat en internationaal gezien een zeer interessante en belangrijke waterweg. In de loop van de jaren zijn er vele veldslagen gevochten rondom deze waterweg en zelfs in de vorige eeuw is er in de eerste wereldoorlog zwaar gevochten om de controle over de waterweg.

Beleef de geschiedenis

De rijke geschiedenis door de jaren heen heeft zijn stempel gedrukt op de stad en al vanaf het eerste moment dat je het historische centrum in loopt kom je er achter dat de mogelijkheden om op avontuur te gaan eindeloos zijn in de stad die bekend staat als de dief van vele harten. vliegen naar turkije is vaak redelijk goedkoop en Vliegtickets Istanbul zijn vaak niet duurder dan reizen naar andere grote steden. Zeker aangezien het leven in Istanbul een stuk goedkoper is dan in Nederland is een citytrip naar de grootste stad van Turkije goed te betalen.

 

You might also enjoy: